Ce facem

SynesgyWAY este cadrul dezvoltat pentru a măsura impactul asupra mediului, social și de guvernanță al companiilor, băncilor și societăților de asigurări.
Platforma permite o utilizare ușoară, directă și globală, fără a sacrifica specificul cerințelor locale. Scopul este de a localiza chestionarul la referințele de reglementare și de afaceri ale țării la care se referă compania.

Chestionar

Cadrul ESG

Întrebări fundamentale

Întrebări specifice industriei

Agenția de rating CRIF

CONTROALE DE CALITATE

Reglementări locale

Informații despre compania locală

Validarea juridică și a confidențialității

Calitatea datelor din partea echipei de analiză

ASISTENȚĂ ȘI CONSULTANȚĂ

Asistență clienți pentru furnizori

Asistență clienți pentru șeful lanțului de aprovizionare

FAQ

Linia de asistență

EVALUARE

Scor

Certificat

Tabloul de bord

01 B

Chestionar

Un instrument cheie pentru succesul Synesgy sunt chestionarele dedicate, care se bazează pe referințe oportune și riguroase ale reglementărilor globale ale pieței ESG, cum ar fi UNGC, GRI, ONU 17 SDG, EBA LOM și Taxonomia UE pentru activități sustenabile.
În general, chestionarele se bazează pe o abordare pe două niveluri. Inițial, o versiune de bază cu întrebări referitoare la Inițiativa de Raportare Globală (GRI) și concentrându-se pe parte de mediu de afaceri și mediu, social, principii de guvernare.
În al doilea rând, în funcție de sectorul din care face parte compania, este prevăzută o secțiune specifică industriei. În plus, chestionarul Synesgy este certificat de Agenția de rating CRIF (CRA), care este recunoscută la nivel european.

02 B

Planul de evaluare și dezvoltare

Evaluarea finală Synesgy oferă respondentului un scor și un Plan de acțiune care pot fi descărcate direct de pe platformă pentru a obține o evaluare a sustenabilității, responsabilității și transparenței. Performanța ESG este evaluată printr-un scor general, împărțit în toate cele cinci macro-secțiuni care alcătuiesc chestionarul. Compania are apoi la dispoziție planul de acțiune Synesgy, care evidențiază domeniile care trebuie dezvoltate pentru a-și crește nivelul de sustenabilitate.

03 B

Asistență și consultanță

Pentru a asigura un sprijin continuu, Synesgy oferă asistență și consultanță pentru clienți, pentru fiecare țară în care este prezentă. Asistența pentru clienți este orientată spre colaborarea cu clientul în fiecare etapă a procesului, de la înțelegerea principiilor ESG, până la completarea chestionarului pentru obținerea Planului de acțiune.

04 B

Sistem de alerta

Pentru a asigura calitatea datelor și a răspunsurilor, sunt implementate atât verificări automate, cât și verificări manuale.
Platforma este configurată pe un sistem de alertă care, pe baza activelor informaționale CRIF, efectuează o verificare automată a adecvării și coerenței a ceea ce este raportat în chestionar.


În cazul în care Sistemul de alertă detectează neconcordanțe, compilatorului i se solicită documentația justificativă pentru a confirma răspunsurile din chestionar.
Inconsecvențele sunt gestionate de o echipă de analiști cu experiență care verifică documentația și, dacă este necesar, contactează direct compilatorul.

Contactați-ne pentru mai multe informații

Obțineți scorul ESG!
Score

Modelul de scor Synesgy dezvoltat de CRIF Ratings - agenția de rating de credit autorizată - permite o vizualizare ușoară a scorului obținut în cele 5 secțiuni macro ale chestionarului (Afaceri, Mediu, Social, Guvernanță și Sector).
Domeniile sunt sintetizate într-un scor „general” care le rezumă și este dedicat unei evaluări generale.
Pentru companiile care doresc să-și evalueze lanțul de aprovizionare, Synesgy oferă tablouri de bord de performanță ESG, unde companiile pot vizualiza și analiza scorurile obținute de furnizorii lor în diferite domenii.

 

Certificate

Scorul Synesgy, care se obține după completarea chestionarului, poate fi găsit în cadrul certificatului, care poate fi descărcat direct de pe platforma digitală și partajat pe site-uri web și partajat cu lanțul de aprovizionare.
Durata planului de acțiune Synesgy este de 12 luni, după această perioadă sau, dacă este necesar, trebuie efectuată o nouă evaluare. Fișierul poate fi încărcat și utilizat pe propriile site-uri web și pe platformele de socializare.
În plus, împreună cu planul de acțiune, se emite Raportul Synesgy, care oferă analiza completă a secțiunilor individuale de mediu, sociale, de guvernare și conexe ale sectorului industrial din care face parte, care contribuie la compunerea scorului ESG și a clasamentului relativ.